AT Grand Consulting SRL
Provide Consulting Services regarding Business Financing, Managerial Consulting & Business Intelligence
APLICATII QLIKVIEW (free)
Avem speranta ca veti gasi utile aplicatiile oferite si de asemenea, asteptam sugestiile dumneavoastra pentru realizarea altor aplicatii de acest tip. Pentru cei care nu au aplicatia QlikView, aceasta poate fidescarcata de pe site-ul www.qliktech.com


Istoric Temperatura 
Aplicatia poate incarca, la un interval de o ora, temperaturile pentru cele mai importante orase din Romania. Orice utilizator va putea sa isi construiasca propriul istoric de temperaturi, urmand instructiunile din primul tab al fisierului. 

De asemenea, aplicatia permite afisirea temperaturii curente si prognoza pe urmatoarele 3 zile pentru orase din intreaga lume.

Updated: Iul.2011 
New! - istoric de temperaturi, inregistrat la fiecare 30min, pe mai mult de 1 an calendaristic
                                                                                                                                                                                                                                                


Recomandare
   
Aplicatia este recomandata pasionatilor de statistici, dar nu numai.

Exista multe domenii pentru care exista o corelatie evidenta intre volumul vanzarilor si temperatura .... 


Indicatorii Sociali
In contextul in care Romania a traversat o lunga (poate prea lunga) perioada de tranzitie, iar in momentul de fata trebuie sa faca fata crizei economice mondiale, am considerat ca poate fi interesanta o analiza a principalilor indicatori sociali.
Aplicatia este disponibilasi informat PDF, dar va recomandam sa descarcati aplicatia QlikView pentru a putea realiza analize detaliate pentru anumite perioade / judete.

Updated: Mai.2010   
     
Recomandare
"Indicatorii Sociali",
impreuna cu
"Indicatorii Consumului Energetic din Romania"
si
"Indicatorii Financiari si Macroeconomici"
alcatuiesc o suita de aplicatii care pot sa ofere o imagine a evolutiei nivelului de trai din Romania.
Indicatorii Consumului Energetic din Romania
Consumul de energie electrica este considerat un indicator important in ceea ce priveste evolutia economiei.
Cu ajutorul aplicatiei QlikView au fost incarcate informatiile zilnice privind consumul, productia si import-exportul energiei electrice, realizandu-se astfelanalize grafice privind evolutia acestora.
Sursa de informare pune la dispozitie informatii incepand cu luna Iun 2007, dar din pacate lipsesc date pentru anumite zile din perioada mentionata. Lipsa informatiilor pentru anumite zile distorsioneaza comparatia intreperioade, acest neajuns fiind rezolvat prin compararea mediilor zilnice din intervalele de timp analizate.

Updated: Iul.2010
     
Recomandare
Pentru toti cei interesati de evolutia economiei romanesti.
Indicatorii Financiari si Macroeconomici
Pe baza unor informatii publice furnizate de catre site-ul BNR sunt realizate diverse analize care vin in intampinarea celor interesati evolutia indicatorilor financiari simacroeconomici.
Aplicatia demonstreaza capacitatea de sinteza si analiza a platformei QlikView, aceasta fiind capabila sa incarce date din diverse surse si sa le transpuna intr-o forma grafica care sa permita o cat mai buna vizualizarea informatiei.
Odata descarcata, aplicatia se poate actualiza direct prin Interent, astfel incat sa poata sa ofere in fiecare zi ultimile informatii de pe piata.

Updated: Iul.2011
New ! - rapoartele au fost actualizate, oferind mai multe informatii
     
Recomandare
Recomandam in mod expres aceasta aplicatiecelor care lucreaza in departamentele financiare ale companiilor.
Return on Investments (ROI) pentru aplicatii de BI
In caz ca sunteti nehotarat in ceea ce priveste achizitia unei solutii de Business Intelligence (BI), aceasta aplicatie va poate ajuta sa va decideti mai usor.
Ca toate celelalte aplicatii din aceasta pagina si aceasta este dezvoltata in QlikView, pentru utilizare fiind nevoie sa instalati varianta free, QlikView Personal Edition.
Utilizatorul are la dispozitie un scenariu in care poate sa decida,pentru 3 nivele de decizie:cati oamenisunt implicati, care este costul pe ora pentru fiecare dintre acestia, care este valoarea orelor econimisite si cat salveaza compania prin faptul ca deciziile anajatilor se bazeza pe o analiza aprofundata.
ROI- QlikView
Investitia in aplicatia QlikView se poate amortiza, in medie, inDOAR 4 LUNI.
Istoric Loterie
Aceasta aplicatie QlikView este destinata atat celor pasionati dejocurile de noroc cat si celor pasionati de analize statistice si/sau analiza probabilistica. Aplicatia foloseste date publice referitoare la unul din jocurile de loteriefoarte populare in Romania.
Puteti sa verificati de cate ori au fost extrase numerelepreferate, care estefecventa aparitiei si alti factori consideratirelevanti inincercareade a faceo predictie probabilistica a aparitiei diverselor combinatii de numere.
Aplicatia se va putea actualiza direct prin Internet, utilizand optiunea de Reload.

Updated: Iul.2010
Incercati-va norocul ...
Puteti afla foarte usor ce numere s-au jucat in ultimile luni, care este frecventa aparitiilorsi sa va definiti propria strategie de joc.
Informatii Demografice Romania
In cazul acesta avem o analiza a numarului de locuitori la nivel de judete, plecand de la numarul de locuitori din fiecare localitate in parte.
Datele folosite in realizarea acestor analize sunt date publice existente pe Internet, exactitatea acestora neputand fi verificata.
Distributia in Teritoriu
Imaginati-va ca pe harta din imagine pot fi reprezentate vanzarile companiei dv. din teritoriu.